هر چقدر برنج کمتر آبکش شود و بیشتر به صورت کته ( دمی) استفاده شود، ارزش غذایی بیشتری خواهد داشت .
ویتامین‌های B1 موجود در برنج که به تیامین معروفند، ویتامین‌های محلول در آب محسوب می‌شوند، بنابراین زمانی که برنج آبکش می‌شود این ویتامین‌ها از بین می‌روند.
برنج-کته
هنگامی‌ که برنج به صورت کته تهیه می‌شود ، ویتامین‌های موجود در آن در مراحل پخت حفظ می‌شود و بنابراین برنج کته از ارزش غذایی بیشتری نسبت به برنج آبکش شده برخوردار است.
این تصور در برخی افراد وجود دارد که درصورت شستن زیاد برنج یا آبکش کردن آن، از میزان نشاسته آن کم شده و برنج کم کالری می‌شود که این موضوع صحت ندارد و میزان نشاسته‌ی برنج هیچ ارتباطی با شستن آن ندارد.
حرارت سبب جذب املاح موجود در مواد غذایی می‌شود و از آنجایی که  برنج آبکش در معرض حرارت بیشتری قرار دارد، بنابراین جذب قند آن بیشتر بوده و انتخاب مناسبی برای افراد دیابتی محسوب نمی‌شود و بهتر است این افراد برنج را به صورت کته مصرف نمایند .
اگرچه برنج قهوه‌ای شامل برخی مواد شیمیایی همچون آرسینیک می‌باشد اما برنج قهوه‌ای دارای منیزیم و فیبر است که به کنترل سطح قند خون و تعادل وزن کمک می‌نماید .

گردآوری: بخش آشپزی و تغذیه بانوان ایرانی