فرض کنید همسر شما تلفن همراه خود را در خانه جا گذاشته و با عجله به محل کارش رفته است.در نظر بگیرید شما میتوانید پیامکها و محتویات گوشی او را با فشار دادن تنها چند دکمه چک کنید. آیا شما این عمل را دوست دارید؟ آیا تا به حال این کار را انجام دادهاید؟
اگر جوابتان بله است، لازم نیست احساس نکنید شما در انجام این کار تنها هستید. بر اساس نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد، حدود ۳۴ درصد زنان انگلیسی به انجام چنین عملی اذعان کردند. این رقم برای آقایان تقریباً دو برابر بدست آمد، به طوری که از میان ۲۰۸۱ مرد متاهل، ۶۲ درصد به چک کردن پنهانی تلفن همراه همسرشان اعتراف کردند.
از طرف دیگر، ۳۱ درصد افراد مورد مطالعه تصریح کردند در صورتی که متوجه شوند همسرشان پنهانی آنها را تحت نظر دارد، به رابطه خاتمه خواهند داد.
چرا برخی گوشی همسر خودرا چک میکنند؟
عدهای میگویند انجام چنین عملی نشاندهنده بیاعتمادی نسبت به همسر نیست، بلکه اقدامی موثر در جهت ایجاد اعتماد و تقویت رابطه است.
اما به نظر میرسد چک کردن پنهانی راه حلی برای رفع مشکلی بزرگتر قلمداد شود. در واقع زمانی که همسرتان مخفیانه پیامکها و ایمیلهای شما را چک میکند، اعتمادش به شما کاملاً از بین رفته است.
بیاعتمادی او را میتوان نتیجه برخی اقدامات نادرست (مثل بیتوجهی شما به او) دانست. این اقدامات به احتمال بالا حس کنجکاوی همسرتان را تحریک کرده و چارهای جز انجام این کار برایش باقی نگذاشته است.
چک کردن پنهانی شریک زندگی چه مشکلاتی را پیش میآورد؟
۱٫این کار بعد از مدتی تبدیل به عادت میشود.
روانشناسان این عادت را به خاراندن جوش تشبیه کردهاند. خاراندن جوشها ممکن است در ابتدا حس خوبی به شما بدهد، اما هرچه بیشتر این کار را انجام میدهید، میل بیشتری به آن پیدا میکنید تا این که سرانجام از این عمل پشیمان میشوید. بهترین راهکار، اجتناب از خاراندن جوش است. روانشناسان معتقدند چک کردن گوشی همسر پس از مدتی برای افراد عادی میشود. بنابراین، زمانی که به همسر خود مشکوک نیستید، بهتر است از چک کردن پنهانی گوشی او بپرهیزید.
۲٫پایان کار در هر صورت خوشایند نیست!
اگر متوجه شوید همسرتان به شما خیانت نکرده است، دچار عذاب وجدان خواهید شد. از طرفی اگر واقعاً شریک زندگیتان درگیر رابطهای عاطفی شده باشد، یا مجبور میشوید سکوت کرده و عذاب زیادی را تحمل کنید یا سرانجام با شخص سوم روبهرو خواهید شد، که این نیز چندان خوشایند نیست.
۳٫نقض جمله “هر چه را برای خود نمیپسندی برای دیگران نیز مپسند”!
این جمله را میتوان جزء ملزومات هر رابطهای دانست. بسیاری از افراد چک کردن پنهانی گوشی همسر را اقدامی ناپسند میپندارند. شما هم احتمالاً از این اقدام همسرتان ناراحت خواهید شد.
۴٫دلخوری پس از افشای اطلاعات کاری
قبل از چک کردن گوشی همسرتان بهتر است کمی بیشتر فکر کنید. شاید او اطلاعات محرمانه کاری در تلفن همراهش نگه داشته باشد که آگاهی شما از آنها موقعیت کاریاش را به خطر بیاندازد.
پیشنهاد متخصصان خانواده
۱٫قبل از این که به طور پنهانی گوشی همسرتان را چک کنید، خوب فکر کنید ببینید که از رو کنجکاوی چنین کاری را انجام میدهید یا اقدامات مشکوک همسرتان شما را به این عمل وا داشته است.
۲٫اگر واقعاً احساس میکنید که همسرتان به شما خیانت میکند، بهتر است مستقیماً موضوع را با او در میان بگذارید. توجه کنید که این کار باید در کمال آرامش انجام شود و پرخاشگری کاری از پیش نمیبرد. سعی کنید مشکلات را با بحثهای سازنده برطرف کنید. چنانچه همسرتان موضع دفاعی به خود گرفت و تلاشی برای جلب اعتمادتان نکرد، بحث را تا جایی ادامه دهید که بتوانید پاسخی برای سوال ذهنتان بیابید.
۳٫هرآنچه برای جلب رضایت و اعتمادتان لازم است، از همسرتان به طور واضح بخواهید.
۴٫در مورد نحوه برخورد با مسائل محرمانه با هم مذاکره کنید. در بعضی از روابط، دانستن رمز عبور گوشی همسر کاملاً عادی محسوب میشود و افراد موضوعی برای مخفی کردن ندارند. در این موارد، احتمال اینکه فرد گوشی همسرش را چک کند بسیار پایین است. اگر به هر دلیلی تمایل ندارید همسرتان اطلاعات گوشی شما را بررسی کند، حتماً با او صحبت کنید.
در یک کلام، موثرترین اقدام یعنی “صحبت کردن” را فراموش نکنید. چک کردن مخفیانه و اصطلاحاً پلیسبازی راهحل منطقی برای رفع این نوع از مشکلات محسوب نمیشود.