سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است که با اقدامات تشخیصی به موقع و شناسایی علائم آن می توان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد. میخواهیم علائم هشداردهنده‌ی سرطان پستانرا بررسی کنیم :

%d8%b3%d8%b1%d8%b7%d8%a7%d9%86-%d9%be%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86

 

یکی از شایع‌ترین علائم هشدار دهنده‌ی سرطان پستان توده‌های پستان است که مراحل اولیه امکان دارد توسط خود بیمار کشف شود.

علائم این بیماری ممکن است در هر فرد متفاوتباشد که مهم‌ترین آنها ترشحات خونی از نوک پستان، تغییر رنگ در پوست پستان، تغییر ضخامت و تغییر شکل پوست پستان، خارش و پوسته ریزی در ناحیه‌ی هاله و نوک پستان، فرورفتگی در پوست یا نوک پستان از مهم‌ترین علائم هشدار دهنده‌ی سرطان پستان می‌باشد.

علائم هشدار دهنده‌ی سرطان پستان، معمولا در خود پستان ظاهر می‌شود و در موارد نادر این علائم در خارج از ناحیه‌ی پستان بروز می‌کنند.

غدد لنفاوی زیر بغل، ارتباط تنگاتنگی با سرطان پستان داشته و شایع‌ترین محل درگیری در سرطان پستان غدد لنفاوی زیر بغل میباشند.

 

راه های دقیق تشخیص سرطان پستان

چند راه برای تشخیص این بیماری وجود دارد، اولین راه معاینه‌ی بالینی توسط پزشک و خود بیمار است و پس از آن برای تشخیص این بیماری از انواع تصویربرداری استفاده می‌شود.

نوع تصویر برداری، باتوجه به سن بیمار و ریسک‌پذیری آن برای بیمار، متفاوت است.  برای تشخیص این بیماری از سونوگرافی، ماموگرافی یا در صورت نیاز از ام آر آی، استفاده می‌شود.

همه‌ این مراحل ذکر شده، جزو اقدامات تشخیصی هستند، در مرحله‌ی نهایی گاها به منظور تشخیص قطعی و پیگیری روش درمان ، باید نمونه برداری صورت گیرد.

 

 ارتباط کیست‌های پستان با سرطان پستان

کیست‌های پستان به تنهایی مستعد کننده‌ی فرد در ابتلا به سرطان پستان نیستند اما افرادی که پستان‌های فیبروکیستیک دارند، باید با دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرند.
سن ابتلا به این بیماری

سن متوسط ابتلا به این بیماری بین ۴۹ تا ۵۰ سال است، اما در کشور ما نیمی از بیماران مبتلا به این بیماری، زیر ۵۰ سال سن دارند، که این نشان می‌دهد در کشور ما شیوع این بیماری در گروه جوان‌تر بیشتر است لذا در حال حاضر معاینات دوره ای با فواصل منظم برای تشخیص اولیه بیماری توصیه می شود.