قبل از اینکه بخواهیم روش پخت برنج قهوه ای را بگوییم ابتدا تفاوت های پخت آن با برنج سفید را بررسی میکنیم :
نخستین تفاوت طرز تهیه برنج قهوه ای با برنج سفید در زمان پخت آنهاست. پخت برنج قهوهای بیشتر از برنج سفید معمولی طول میکشد (حدود ۳ یا ۴ برابر زمان پخت بیشتر). برنج قهوهای پخته شده را میتوان به مدت ۴ روز در ظرفی کمعمق در یخچال نگهداری کرد. تفاوت دیگر آنها، در نسبت آب به برنج هنگام پخت است. به دلیل پوشش بیرونی سبوس، آب بیشتر و زمان پخت طولانیتری برای برنج قهوهای موردنیاز است. برنج قهوهای یک غله کامل و حاوی سبوس، جوانه و حاوی فیبر، ویتامینها و موادمعدنی مختلف است، اما برنج سفید یک دانه تصفیه شده است که این قسمتها در آن حذف شده و باعث نرمشدن و پخت سریعتر آن میشود.
طرزتهیه کلی برنج قهوهای بهصورت زیر است:
برنج آبکش شده، آب و روغن زیتون را در قابلمهای بریزید و بگذارید بجوشد
روی آن را بپوشانید
حرارت را کم کنید و ۴۵ دقیقه بجوشانید
آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر در همان حالت باقی بماند
با چنگال برنجها را هوا دهید و داندان کنید.
طرز تهیه برنج در مایکروویو
طرز تهیه برنج قهوه ای در مایکروویو با پخت برنج طارم هاشمی در مایکروویو متفاوت است، زیرا برای پختن باید لایههای اضافی سبوس و جوانه را هم در نظر بگیرید.
از ظروف مناسب برای پخت برنج قهوهای در مایکروویو استفاده کنید. پختن برنج در مایکروویو به ظرفی بهاندازه کافی بزرگ نیاز دارد که اجازه دهد آب حباب بزند و برنج منبسط شود. علاوهبراین، ظرف به یک درپوش شل (یا دارای سوراخ هواکش) نیز نیاز دارد تا بخار از آن خارج شود. بهطور معمول، پخت برنج قهوهای روی اجاق گاز حدود ۵۰ دقیقه طول میکشد، اما در مایکروویو حدود ۳۰ دقیقه زمان برای پخت کافی است!
مواد لازم:
۱ فنجان برنج قهوهای
۳ لیوان آب
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون
نصف قاشق غذاخوری نمک
طرزتهیه برنج قهوه ای:
برنج را بشویید و آبکشی کنید.
برنج، نمک، روغن و آب را به کاسه مایکروویو اضافه کنید.
آنها را در مایکروویو با قدرت ۱۰۰ درصد به مدت ۱۰ دقیقه بپزید.
قدرت را تا ۵۰ درصد کاهش دهید، روی کاسه را بپوشانید و ۲۰ دقیقه دیگر در مایکروویو اجازه دهید بپزد.
با چنگال برنج را هوادهی و داندان کرده و سرو کنید.
طرز تهیه برنج دمی
اگر بعد از خرید برنج قهوه ای دنبال طرز تهیه ان هستید باید بدانید در طرز تهیه برنج قهوه ای بهصورت دمی، نیاز به موادی اضافهتر نسبت به دستورالعملهای بالا نداریم و فقط روش پخت متفاوت خواهد بود. از آنجایی که پخت برنج قهوهای بهصورت دمی کمی طول میکشد، بهتر است قبل از شروع آمادهکردن سایر قسمتهای غذا، آن را آماده کنید. حین انجام سایر کارهای پختوپز، برنج را هم زیر نظر داشته باشید و تا زمانی که بقیه غذای شما آماده شود، برنج نیز آماده خواهد بود. مواد لازم مشابه روش قبل است.
آب و برنج را به همراه نمک و روغن به قابلمه اضافه کنید.
مخلوط را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید.
شعله را کم کنید و در قابلمه را روی آن بگذارید تا حدود ۳۰ دقیقه بپزد.
پس از جذب آب، اجازه دهید ۱۵ الی ۲۵ دقیقه بماند تا دم بکشد.
سپس زیر قابلمه را خاموش کرده و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دیگر هم بماند تا خوب جا بیفتد.
پس از آن، با چنگال برنج را هوادهی و سرو کنید.
نسبت آب به برنج در روش دمپختک:
برای برنج خیس شده: ۱ فنجان برنج+ ۱ و ۲/۱ فنجان آب
برای برنج خیس نشده: ۱ فنجان برنج + ۲ فنجان آب
مدت زمان دم کشیدن برنج قهوه ای با روش دمپختک:
برای برنج خیس شده: ۱۵ دقیقه + ۱۰ دقیقه
برای برنج خیس نشده: ۲۵ دقیقه + ۱۰ دقیقه
طرز تهیه برنج آبکش
مواد لازم:
۱ فنجان برنج قهوهای (برنج قهوهای دانه کوتاه، متوسط یا بلند)
۶ لیوان آب نمک، سس سویا یا سایر چاشنیهای دلخواه
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون یا هر روغن دیگر
طرز تهیه برنج قهوه ای:
یک قابلمه بزرگ آب را جوش بیاورید.
از حداقل ۶ فنجان آب برای پخت هر ۱ فنجان برنج قهوهای استفاده کنید.
برنج را در یک آبکش توری ریز، زیر آب جاری بشویید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود.
برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید.
درجه حرارت را در صورت لزوم برای جلوگیری از سرریز شدن کاهش دهید، اما جوش را ثابت نگه دارید.
برنج را بدون درپوش به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید.
آب باقیمانده پخت را خالی کرده و برنج را آبکش نموده و به داخل قابلمه برگردانید.
میتوانید برای تهدیگ ازنان، سیبزمینی یا گوجهفرنگی استفاده کنید.
درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید برنج بهمدت ۱۰ دقیقه روی حرارت بماند.
سپس با چنگال برنج را هوادهی و داندان کنید و سرو نمایید.
برای برنج وحشی از ۸ فنجان آب استفاده کنید و به مدت ۴۰ تا ۵۵ دقیقه بجوشانید، تا زمانی که نرم و لطیف شده، اما به خوبی جویده شود.
در انتها اگر خرید برنج کشت دوم داشتید و میخواهید درباره ی طرز پخت ان بدانید منتظر باشدی تا در مقالات بعدی در این باره خواهیم نوشت .