بانوان ایرانی : در این مطلب از بخش آشپزی سایت بانوان ایرانی طرز تهیه پاستل گوشت را آموزش می دهیم :

مواد اولیه برای تهیه پاستل گوشت برای ۳ نفر :

آب ۳ فنجان
روغن مایع ۱فنجان + ۱ قاشق غذاخوری
نمک یک و نیم  قاشق چایخوری
آرد ۶ فنجان
پیاز (خورد شده) پیاز۲ فنجان
گوشت چرخ کرده ۱کیلو
آویشن ۲ قاشق چایخوری
نعناع خشک ۱ قاشق چایخوری
پاپریکا ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره یک و نیم قاشق چایخوری
برنج (خام) ۱/۴ فنجان
تخم مرغ (آب پز خوردشده) ۲ عدد
جعفری (خوردشده) ۱/۲ فنجان
کنجد ۱/۴ فنجان + مقداری برای تزیین
فلفل ۱/۴ق چ
زرده تخم مرغ (حل شده) ۲ عدد حل شده
آب (برای روی پای ها) ۲ قاشق چایخوری

 

پاستل-گوشت

طرز تهیه پاستل گوشت :
۲ و نیم فنجان آب را با ۱ فنجان روغن و ۱ ق چ نمک روی حرارت می گذاریم به محض اینکه جوش آمد از روی حرارت بر می داریم و ۶ پیمانه آرد را اضافه می کنیم و با قاشق چوبی هم می زنیم تا به شکل خمیر درآید
خمیر رو روی یک سطح آرد پاشیده خوب ورز می دیم تا خمیر به دست نچسبد
خمیر رو به صورت ۲۴ گلوله ۵ سانتی و ۲۴ گلوله ۳ سانتی در میاریم و در ظرفی قرار می دیم و سلوفون یا کیسه نایلونی روی اون ها رو می پوشونیم و در دمای اتاق نگه می داریم.
در قابلمه ی دیگری پیاز رو در ۱ ق غ روغن تفت می دیم و گوشت و ادویه ها و نمک و فلفل رو به گوشت اضافه می کنیم و هم می زنیم تا گوشت کاملا” سرخ بشه. بعد برنج و ۱/۲ پیمانه برنج رو اضافه می کنیم و در قابلمه رو می بندیم تا حدود یک ربع که برنج بپزه
وقتی برنج پخت ظرف را از روی حرارت بر می داریم و تخم مرغ آب پز و جعفری خورد شده و ۱/۴ فنجان کنجد را اضافه می کنیم و نمک و فلفل آن را تنظیم می کنیم
فر را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم می کنیم.
با دست آردی گلوله های بزرگتر رو به شکل کاسه هایی درست می کنیم و روی کاغذ روغنی کف سینی فر می چینیم
مخلوط گوشت رو بین کاسه های خمیری قسمت می کنیم
روی سطح آردی گلوله های کوچکتر رو با وردنه به دایره هایی به قطر ۳ سانت برای روی پای گوشت ها پهن می کنیم
با خمیرهای گرد روی کاسه های پرشده از گوشت رو می پوشونیم و لبه های خمیر رو با نوک انگشت خوب می چسبونیم
روی پاستل ها رو با برس زرده تخم مرغ رقیق شده با آب می مالیم و روی آن کنجد می ریزیم
پاستل ها رو حدود ۴۰ دقیقه در فر می پزیم تا طلایی شوند

گردآوری: بخش آشپزی و تغذیه بانوان ایرانی