بانوان ایرانی : بیشتر سوسی های موجود در بازار از مواد اولیه سالم و خوبی تهیه نشده اند و استفاده از آنها زیاد توصیه نمی شود . شما با کمی صرف وقت می توانید سوسی خانگی را به بهترین شکل ممکن و با مواد اولیه مطمئن تهیه کنید و با اطمینان خاطر در خانواده مصرف نمایید .

%d8%b3%d9%88%d8%b3%db%8c%d8%b3-%d8%ae%d8%a7%d9%86%da%af%db%8c

مواد لازم برای تهیه سوسیس خانگی :

گوشت مرغ (ران ، سینه ،فیله)۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم (برای ۱۲۰۰ گرم همه مواد را دوبرابر میکنیم )
تخم مرغ ۱ عدد
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
پودر سویا ۲/۱پیمانه
پودر نشاسته ۲/۱پیمانه
سیر ۴ حبه
آب سرد کمی
آرد گندم ۲/۱پیمانه
پودر پیاز ۲ قاشق غذاخوری (پیاز را رنده کرده و آبش را گرفته تفاله اش را به مواد اضافه میکنیم )

مواد لازم جهت ادویه سوسیس خانگی :

برای ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم (برای ۱۲۰۰ گرم همه مواد را دوبرابر میکنیم )
پودر سیر ۱ قاشق مرباخوری

شیر خشک قنادی ۱ قاشق غذاخوری

نمک ۱ ق غ ، شکر ۱ قاشق مرباخوری

فلفل قرمز ۲/۱   قاشق مرباخوری

فلفل سیاه ۲/۱ قاشق مرباخوری

آویشن ۲/۱ قاشق مرباخوری

هل ۲/۱ قاشق مرباخوری

دارچین ۲/۱ قاشق مرباخوری

تخم خردل ۲/۱ قاشق چایخوری

ریشه جوز هندی ۲/۱ قاشق چایخوری

میخک ۱ عدد

زنجبیل ۲/۱ قاشق چایخوری

زردچوبه ۲/۱ قاشق چایخوری

مواد را ابتدا میکوبیم تا کمی له شو بعد توی چرخ گوشت ۱۲۳ چرخ میکنیم و بعد ۳ بار الک میکنیم هیچ زبری نباید داشته باشد باید عین آرد نرم باشد وگرنه زیر دندان میآید و خوشایند نیست .
طرز تهیه سوسیس خانگی :
ابتدا گوشت رو سه بار با دنده ریز چرخ گوشت چرخ میکنیم ، سپس همزمان با ورز دادن و به مرور بقیه مواد را کم کم به ان اضافه میکنیم دست آخر ادویه را که از الک رد کرده ایم را کم کم به مخلوط گوشت اضافه میکنیم وقتی تمام مواد حل شد باید حدود یک ربع تا نیم ساعت مواد را خوب ورز بدهیم تا گوشتمان انسجام پیدا کنه
رول (کاغذ مخصوص سوسیس ) را به سر مخصوص سوسیس درست کردن چرخ گوشت زده و با یک نخ محکم میبندیم و به چرخ گوشت میزنیم و مواد رو از چرخ مینیم تا به حالت سوسیسی در کاغذ بیاید وقتی مواد از چرخ گوشت بیرون میاد باید شخص دیگری باشه و دستش رو بگیره زیر مواد که نشکنه و هوا داخلش نره
بعد که گوشتها کاملا از چرخ گوشت اومد بیرون با یه نخ محکم و کلفت سوسیس ها رو در هرسایزی که میخوایم اندازه میزنیم و نخ پیچ میکنیم .
بعد توی بخار پز میزاری البته ما بخار پز نداشتیم یه قابلمه بزرگ رو گذاشتم آبش جوش اومد بعد ابکش فلزی گذاشتم روش و سوسیس هارو چیدم توی اون و در قابلمه رو گذاشتم و به مدت نیم ساعت بخار پز کردم بعد گذاشتم سرد شد و فریز کردم.
نکته:

برای درست کردن سوسیس خانگی از هر نوع گوشتی میتونید و کنید فقط بدون چربی باشه مثل: گوساله ،گوسفند، بوقلمون ،شتر مرغ

گردآوری: بخش آشپزی و تغذیه بانوان ایرانی