برخی رفتارها و صحبت ها شاید در ظاهر شوخی و طنز به نظر بیایند ولی به مرور زمان میتوانند مشکل ساز و حتی در مواقعی منجر به طلاق نیز شود .
باید در رفتار با طرف مقابل سیاست داشت و به گونه‌ای رفتار کرد که در عین حفظ حرمتها به نتیجه مشترک و مطلوب رسید و گرنه هرکسی ظرفیتی دارد و ممکن است کاسه صبر یک طرف لبریز شود .
هر چند امروزه در دنیای مجازی در مورد این رفتارهای زناشویی آموزشهای زیادی داده شده است ولی برخی از این موارد هم نادرست هستند و میتوانند در روابط زناشویی مشکل ایجاد کنند .
 زن-و-مرد

شوخی هایی مثل طلاق و همسر دوم  و بی جنبه و… را به زندگی باز نکنید 

استفاده مداوم از عباراتی همچون ” طلاق” ، “بی جنبه” ، “خانه همسر دومم بودم” و تحقیر و تمسخر همسر به ویژه برای ظاهر و طرز گفتمان او حتی اگر در حکم شوخی باشد هم صحیح نیست چراکه می تواند زن یا مرد را در لاک خود فرو ببرد یا زندگی را با جنجال مواجه کند. شوخی های به ظاهر ساده ذهن همسر را درگیر کرده و اضطراب و ترس از برهم خوردن رابطه را در دل می اندازد.
البته نباید یک شوخی کوچک همه چیز را به هم بزند ولی تکرار و عادت به این نوع از شوخی ها، می تواند زندگی زناشویی را سرد کند و درمقابل هیچ چیزی نمی تواند به اندازه ابراز محبت و صحبتهای عاشقانه، موجب استحکام و دوام زندگی مشترک شود.
روابطی که فقط خاص زن و شوهر است
 روابط بین زوجین نیاز به یک مهارت و فنی خاص دارد که با ارتباطات دیگر متفاوت است چرا که با تداخل بعد عاطفی و هیجان در روابط، ممکن است مسائلی پیش آید که در روابط معمول با افراد عادی ایجاد نشود، از این رو مهارت در ارتباطات زناشویی حائز اهمیت است.
 در هنگام گفت‌وگو با افراد عادی حتی بدون مشترکات و منافع یکسان، اگر به نتیجه مشترکی نرسید احتمالا مشکل خاصی ایجاد نمی شود اما در مهارت ارتباطی زناشویی ، گفت‌وگو یعنی زن و شوهر نظرات خود را روی هم ریخته و به نظر و گزینه مشترک فی ما بین برسند.
به کرسی نشاندن حرف خود
مشکل از آن جایی شروع می شود که هرکدام از زن و شوهر گاهی اصرار بر این دارند که تنها حرف خود را درست و منطقی می دانند و متاسفانه تعارضات زناشویی درگفت‌وگو به وجود می آید.
گفت‌وگوی زن و شوهر اگر به گونه ای باشد که هیچکدام حاضر به درک حرفای دیگری نباشند آن وقت نه تنها به نتیجه مشترک نمی رسند بلکه در حالت پیشرفته تر به لجبازی، فحاشی و ارتباطات ناپسند می انجامد. اینکه برخی زوجین معتقدند هیچگاه (یا حتی اکثر اوقات) حرف یکدیگر را نمی فهمند و درهنگام صحبت مدام دعوایشان می شود ،ریشه در همین موضوع دارد که در ارتباطات با یکدیگر، هرکدام می خواهند حرف خودشان را به کرسی بنشانند و درنهایت به نتیجه مشترک نمی رسند.
همسرتان صمیمی ترین دوست شما است
مهارت‌های ارتباطی در زندگی بین زن و شوهر اهمیت زیادی دارد و زوجین نسبت به یکدیگر، صمیمی ترین افراد روی زمین هستند لذا این موضوع ایجاب می کند در ارتباطات با یکدیگر روابط خاصی را پیش گیرند.
لازم است هرفردی نسبت به افراد مختلف روابط اجتماعی متناسب را پیش گیرد مثلا ادبیات زندگی کاری با ادبیات زندگی خانوادگی باید متفاوت باشد و از چارچوب رفتاری متناسب پیروی کند، بین همسران هم باید این روند حاکم باشد و در ارتباطات از حرمت شکنی، تحقیر، ادبیات سطح پایین و عمومی (مورد استفاده برای ارتباط با هرفردی) استفاده نشود چرا که نه تنها حرمت خانواده را خدشه دار می کند بلکه برای فرزندان هم الگو می شود.
شوخی های زننده انجام ندهید
صمیمی بودن رابطه زن و مرد  نباید منجر به شکستن حرمت ها بخصوص در بین جمعی از دوستان و آشنایان شود چرا که با بروز کدورت و ناراحتی آنها همراه خواهد بود. عمدتا حفظ حرمت ها در بین اطرافیان باید بیشتر مورد توجه باشد، استفاده گاه و بی گاه از شوخی های زننده و صحبت های نابجا باعث می شود در دعوا و نزاع هم همان ادبیات مدنظر قرار گیرد.
شوخی هم اندازه و چارچوب خاص خود را دارد و با قصد توهین و مسخره کردن طرف مقابل می تواند به مشکلات زناشویی دامن زند ،: در این صورت خانواده آسیب پذیرتر از قبل شده و زندگی فرزندان هم با این الگو گیری تحت الشعاع قرار می گیرد.
زن-و-شوهر
باورهای جنسیتی مردان مشکل ساز می شود
ضعف در کنترل رفتار و استفاده از ادبیات نادرست با همسر تنها برای آقایان نیست و ممکن است برای خانم ها هم وجود داشته باشد اما آقایان به دلیل باورهای جنسیتی و اینکه بیشتر از افراد خانواده می توانند نظر دهند معمولا در بیان حرفهایشان از شوخی و طنز بیشتر بهره می گیرند.
باورهای جنسیتی مانند مردسالاری از نسلهای قدیم به نسلهای جدید منتقل شده وذاین اجازه را می دهد که آقایان بیشتر از زنان در اظهار نظرشان به همسر شوخی یا توهین کنند.
به سادگی با اختلافات زندگی خود خداحافظی کنید
مهارت ارتباطی زن و شوهر بعنوان یک مهارت خاص، احتیاج به یک آموزش دارد،  در مشاوره‌های پیش از ازدواج به یادگیری الگوهای مهارتی طی شش ماه تاکید می شود چرا که بسیاری از تعارضات و طلاق زوجین ناشی از ناپختگی و عدم آگاهی کامل نسبت به مهارتهای ارتباطی زناشویی است.
 این الگوها باید ابتدا در خانواده به فرزندان ( چه دختر و چه پسر) آموزش داده شود اما اگر چنین اتفاقی نیفتاد مراکز مشاره و کارگاههای آموزشی نسبت به این موضوع برای جوانان اقدام می کنند.
درواقع مهارت های ارتباطی همان سیاست رفتار با مرد یا زن است که در گذشته مطرح می شد و امروزه در این قالب جدید به زن و شوهر آموزش داده می شود تا هرکدام ادبیات مکالمه و ارتباط با همسر را یادبگیرند و دیگر کنایه و دشنام و تعارض را در زندگی خود نبینند.