ترشی لبو از ترشی های خوشمزه و پرطرفدار است که البته در جاهای مختلف و کد بانوها به طرق مختلفی آماده میشود . ما اینجا طرز درست کردن ترشی لبو را به روشی که فکر میکنیم بهترین طعم را خواهد داشت به شما آموزش میدهیم :

ترشی-لبو

مواد لازم برای تهیه ترشی لبو :
چغندر ۱ کیلو
نبات ۲۰۰ گرم
عسل یا آب مربای به ۳-۵ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه نکوبیده ۱ قاشق چایخوری
سرکه سفید ۱ لیوان
آب لبو ۱ لیوان

طرز تهیه ترشی لبو :
ابتدا پوست لبوها رو میکنیم و داخل قابلمه گذاشته و آنقدری آب میریزیم که روی لبو رو کاملا بگیره . اجازه میدهیم ۲ ساعت پخته و بعد از آن نبات را اضافه میکنیم ودوباره میگذاریم  ۱ ساعت کاملا پخته شود .

لبوها رو میتوانید به شکل گل رز در بیاورید و یا در قالب های مختلف بزنید

حالا لبوها رو داخل شیشه میریزیم و فلفل سیاه رو بین آنها میریزیم .

آب لبو و سرکه سفید و مربای به(باعث شفافیت و براق بودن ترشی میشود و عطر خوبی به ترشی میدهد) رو قاطی میکنیم و میگذاریم بجوشه و اجازه میدهیم کاملا سرد بشه و بعد میریزیم توی شیشه و ۱ هفته فرصت میدیم تا ترشی جا بیافته.

نکات:

-لبوها رو پوست کنده میجوشانیم چرا که ما میخوایم از آب لبو استفاده کنیم و چون لبو گیاه ریشه ای هست باید پوستش رو بکنیم
چون ممکنه خوب تمیز نشه و در نهایت آبش تمیز نباشه .

-میتانید شکر رو جایگزین نبات کنید

-مقدار شکر یا نبات رو میتویند کم و زیاد کنید
از شکر قهوه ای نمیتوانیم استفاده کنیم چرا که رنگ ترشی تیره میشود

-اگه دوست دارید ترشی شما کاملا ترش باشه اصلا به آن نبات و شکر اضافه نکنید اما اگه دوست دارید ملس باشه اضافه نمایید .

-لبو طبع سردی دارد و نبات باعث میشود سردی آن از بین بره و باعث دل درد نشه

-لبو ترکیبانی داره که باعث جذب آهن میشه

-در ترشی هایی مثل ترشی لبو که رنگ ترشی مهمه حتما از سرکه سفید استفاده کنید.

-اگر توی ترشی آب مواد باشه یا آب نجوشیده استفاده بشه یا جای گرم باشه باعث میشه کپک بزنه.

-ترشی لبو در زمستون میتوانید توی تراس یا پشت پنجره ها قرار بدید اما در فصول گرم باید توی یخچال قرار بگیرد .

-توصیه میشود ترشی رو با غذاهایی که ماست یا لبنیات در کنارشون دارند استفاده نکنید
-از آنجایی که چغندرها به دو صوت کم رنگ و پر رنگ موجود است، بهتر است برای تهیه ترشی از نوعی که پر رنگ تر است استفاده کنید.