اگر از بین غذاهای جنوبی فقط قلیه‌ماهی را می‌شناسید، پای سفره جنوبی‌ها بنشینید و کلی هم لذت ببرید. فقط یادتان باشد اگر خیلی اهل خوردن غذاهای تند نیستید، میزان فلفل غذاها را کم کنید؛ بقیه‌اش حل است.درست است که غذاهای سنتی ایرانی همتا ندارد ولی دقت کرده‌اید که معروف‌ترین غذاهای ایرانی به لحاظ جغرافیایی متعلق به دو نقطه از ایران هستند

طرز تهیه قلیه‌ماهی

مواد لازم برای ۴ نفر:
  • ۵٠٠ گرم ماهی سنگسر یا هامور (خرد شده )
  • ۱ کیلو گشنیز
  • ۳۰۰ گرم شنبلیله
  • ۲ ق س پیازداغ
  • ۱ ق س سیرداغ
  • ۱ بسته تمبرهندی
  • ۱ ق س آرد
  • ۱ ق س رب گوجه‌فرنگی
  • روغن مایع، فلفل، زردچوبه و نمک به میزان لازم
  • نصف پیمانه آب گرم

طرز تهیه:

۱٫ ابتدا تمبرهندی را با آب گرم مخلوط کنیدپس از صاف  کردن کناری بگذارید. ماهی‌ها را همراه با کمی نمک و فلفل  در روغن تفت دهید. سبزی‌ها را ریز خرد کرده و در ظرفی جدا بریزید .

۲٫ آرد را اضافه کنید و  مخلوط سبزی را همراه با آرد در مقداری روغن سرخ کنید. پس از اینکه کمی رنگ سبزی‌ها عوض شد، پیازداغ، سیرداغ  و رب گوجه را نیز اضافه کنید و همراه با سبزیجات کمی آنها راهم  تفت دهید. حالا کمی فلفل، زردچوبه و نمک در آن بریزید. در انتها حدود سه پیمانه آب جوشیده در خورش بریزید  و بعد از ١٠دقیقه ماهی‌ها و تمبرهندی حل و صاف شده را اضافه کنید حالا صبر کنید که خورش  روی حرارت ملایم جا بیفتد.

یه جور دیگه

برای قلیه‌میگو همین مراحل باید طی شود ولی به جای ماهی، میگو را در روغن کمی تفت دهیدو اضافه کنید.