بانوان ایرانی : کیک یزدی می تواند تغذیه خوب و مفید و سالمی برای کودکان باشد و به جای کیک های آماده و موجود در بازار که از قند بالایی نیز برخوردارند برای کودکان مورد استفاده قرار بگیرند .

مواد اولیه برای تهیه کیک یزدی برای ۱۰ نفر :

شیر (پرچرب)  ۱پیمانه
خلال بادام به میزان لازم
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
شکر ۱/۲ پیمانه
وانیل ۱/۴  قاشق چایخوری
روغن (محلی یا کره یا مایع) ۱/۲ پیمانه
شیره شکر (محلول غلیظ آب و شکر) ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ تخم مرغ ۲عدد
بیکینگ پودر ۱و نیم قاشق چایخوری
آرد (سفید و الک شده مخصوص شیرینی پزی) ۲پیمانه
هل (آسیاب شده) ۱قاشق چایخوری
خلال پسته به میزان لازم
گلاب به میزان لازم

 

طرز تهیه کیک یزدی :
ابتدا خلال پسته و بادام را در مقداری گلاب و شکر خیس کرده و درون یخچال قرار دهید تا نرم شود.سپس در ظرفی مناسب تخم مرغ،وانیل و شکر را مخلوط کرده و با همزن برقی به خوبی مخلوط کنید تا مخلوط شما سفید رنگ شود.سپس شیره شکر که همان شربت غلیظ شکر و آب است را اضافه کرده و باز هم مخلوط کنید.در این مرحله کره یا روغن محلی را آب کرده و به مواد بیفزایید و بعد از مخلوط کردن شیر را هم اضافه کرده و خوب هم بزنید .
در ظرفی جداگانه آرد را ۳بار الک کرده و هل آسیاب شده،نمک و بیکینگ پودر را به آن بیفزایید و دوباره الک کنید و به مواد اضافه کرده و با قاشق چوبی به صورت دورانی کاملا مخلوط کنید.سپس کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی(کپسول)را داخل قالب های مناسب کیک فنجانی قرار داده و دوسوم آن را با مواد پر کنید و روی آن مقداری خلال پسته و بادام خیس خورده(بدون آب اضافی)ریخته و کمی کنجد هم بزنید .
حال قالب را در سینی فر قرار داده و آن را در طبقه وسط فری که از ۱۰دقیقه قبل با درجه حرارت ۱۸۰درجه سانتی گراد یا ۳۶۰درجه فارنهایت گرم شده است به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید.

%da%a9%db%8c%da%a9-%db%8c%d8%b2%d8%af%db%8c

نکات:
۱)این شیرینی در شهرهایی به جز یزد معمولا با اسانس پرتقال تهیه میشود.
۲)در صورت تمایل برای تهیه شیره شکر از گلاب غلیظ به جای اب استفاده کنید.
۳)استفاده از اسانس غلیظ هل به جای هل آسیاب شده کیک شما را خوشمزه تر میکند ولی توجه داشته باشید این اسانس ها معمولا خیلی تلخ هستند و باید به میزان بسیار کم استفاده شوند.
۴)بهترین نوع کیک یزدی در شهر یزد با استفاده از روغن محلی طبخ میشود که طعم آن با سایر نمونه ها بسیار متفاوت است.
۵)بهتر است خلال ها را از شب قبل درون یخچال قرار دهید و در صورت تمایل کمی هل هم به آن بیفزایید تا خوشمزه تر شود.

گردآوری: بخش آشپزی و تغذیه بانوان ایرانی